Σύνδεση
Satelite Map

ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

70 χλμ συνεχούς ακτογραμμής, από τον υδροβιότοπο του Αλιάκμονα, στο βόρειο άκρο της Πιερίας, μέχρι τους Νέους Πόρους, στο νότιο άκρο, κάνουν την Πιερία έναν καταπληκτικό προορισμό για όσους αγαπούν τον παραθαλάσσιο παραθερισμό. Πλατιές ακτές με πλούσια χρυσή άμμο και διαλείμματα από βότσαλα και πευκώνες, με τις περισσότερες να διαθέτουν οργανωμένες τουριστικές υποδομές, κοσμοπολίτικο περιβάλλον και έντονη νυχτερινή ζωή. Ξεκινώντας από τα Βόρεια και κατεβαίνοντας προς το Νότο, οι παραλίες της Πιερίας:

Μεθώνη - Νέα Αγαθούπολη

Περιοχή με φυσική ομορφιά και γραφικότητα που βρίσκεται δίπλα στο Δέλτα του Αλιάκμονα. Εδώ οι διακοπές μπορούν να συνδυαστούν με την εμπειρία του διεθνώς αναγνωρισμένου υδροβιότοπου. Η περιοχή εἰναι πολύ γνωστή και για τις εξαιρετικές ψαροταβέρνες της, που διατηρούν την γαστρονομική παράδοση της Πιερίας.

Απέχει 26 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (Κόμβος Νέας Αγαθούπολης), της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (Κόμβος Μεθώνης) και της παραλιακής επαρχιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.

Μακρύγιαλος

Αμμώδης οργανωμένη ακτή με πανοραμική θέα στο Θερμαϊκό κόλπο. Η περιοχή διαθέτει μια από τις σημαντικότερες μυδοκαλλιέργειες της Ελλάδας και, φυσικά, πλήθος από γραφικές ψαροταβέρνες, που προσφέρουν παραδοσιακή μαγειρική των παραγόμενων στην περιοχή οστράκων, καθώς και τουριστική υποδομή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Απέχει 22 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (Κόμβος Νέας Αγαθούπολης), της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (Κόμβος Μακρυγιάλου) και της παραλιακής επαρχιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.

Αη Γιάννης

Πολύ κοντά στο Μακρύγιαλο, ανάμεσα σε καταπράσινους παραθαλάσσιους λόφους, ο επισκέπτης που αναζητά τη γραφικότητα θα ανακαλύψει την χρυσή ακτή του Άη Γιάννη.

Πύδνα

Οργανωμένη ακτή με χρυσαφένια αμμουδιά πολύ κοντά στη Βυζαντινή και Αρχαία Πύδνα. Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια περιμένουν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες. Στις ψαροταβέρνες και τα ουζερί της περιοχής μπορείτε να γευτείτε την τοπική κουζίνα. Απέχει 21 χλμ. από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω της εθνικής οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης (Κόμβος Μακρυγιάλου).

Αλυκή Κίτρους

Αμμώδης ακτή πολύ κοντά στην αρχαία Πύδνα και το επισκοπικό συγκρότημα στις Λουλουδιές Κίτρους. Ιδιαίτερο στοιχείο της περιοχής αποτελεί η διεθνούς φήμης Λιμνοθάλασσα Αλυκής,  με σπάνια ορνιθοπανίδα, που αποτελεί προστατευμένη περιοχή. Διαθέτει λιμάνι με αγκυροβόλιο για τα μικρά σας σκάφη, καθώς και πλήρεις τουριστικές υποδομές. Όμορφες ψαροταβέρνες σας περιμένουν να γευθείτε φρέσκα ψάρια και οστρακοειδή τοπικής παραγωγής. Απέχει 20 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω του Εθνικού Αυτοκινητόδρομου Ε75 (Κόμβος Κορινού ή Νέας Αγαθούπολης), της Παλιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης - Θεσσαλονίκης (Κόμβος Αλυκών Κίτρους ή Μακρυγιάλου) και της παραλιακής επαρχιακής οδού Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης.

Παραλία Κορινού

Πλατιά αμμώδης ακτή, μήκους πολλών χιλιομέτρων, με ρηχή θάλασσα. Κατά μήκος της ακτής θα βρείτε κάθε είδους τουριστικές υποδομές. Είναι πολύ κοντά στους δύο μεγάλους Μακεδονικούς Τάφους και στο Επισκοπικό Συγκρότημα στις Λουλουδιές. Απέχει 11 χλμ από την Κατερίνη και η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη από τον Εθνικό Αυτοκινητόδρομο Ε75 (κόμβος Κορινού), την παραλιακή επαρχιακή οδό Ολυμπιακής Ακτής - Νέας Αγαθούπολης και το Σιδηροδρομικό Σταθμό Κορινού.

Παραλία Κατερίνης

Κοσμοπολίτικη ακτή, με έκταση πολλών χιλιομέτρων, με λεπτή, καθαρή άμμο και ρηχή θάλασσα. Κατακλύζεται κάθε καλοκαίρι από μεγάλο αριθμό τουριστών. Από εδώ μπορείτε να ατενίσετε τον επιβλητικό Όλυμπο και τα Πιέρια Όρη, καθώς και να επισκεφτείτε όλα τα αξιοθέατα της ενδοχώρας του Νομού.

Διαθέτει λιμάνι για να αγκυροβολήσετε τα μικρά σας σκάφη. Ο μεγάλος αριθμός των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και ενοικιαζόμενων δωματίων όλων των κατηγοριών, τα πολλά εστιατόρια και οι ταβέρνες με την ελληνική και διεθνή κουζίνα, η πλούσια αγορά, τα θαλάσσια σπορ, οι σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς και η μεγάλη ποικιλία σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης αποτελούν εγγύηση για τις αξέχαστες διακοπές σας. Απέχει μόλις 8 χλμ. από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω της εθνικής οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης ( Βόρειος Κόμβος και επαρχιακή οδός Κατερίνης – Παραλίας). 

Ολυμπιακή Ακτή

Μια φωταγωγημένη λεωφόρος, με παράλληλο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο για τους λάτρεις των παραθαλάσσιων περιπάτων συνδέει την Παραλία Κατερίνης με την Ολυμπιακή Ακτή. Η ακτή, εκτείνεται σε μήκος αρκετών χιλιομέτρων με λεπτή, καθαρή άμμο και ρηχή θάλασσα. Προσφέρεται στους επισκέπτες η δυνατότητα για διαμονή σε ένα πλήθος από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, καθώς και σε μπανγκαλόου και κάμπινγκ. Πολυάριθμα  εστιατόρια,  ταβέρνες και κάθε είδους μέσα εστίασης σας περιμένουν να γευτείτε τόσο την τοπική όσο και τη διεθνή κουζίνα. Πολλά και ποικίλα κέντρα διασκέδασης φροντίζουν για την ψυχαγωγία και τη νυχτερινή διασκέδαση. Απέχει μόλις 8 χλμ. από την Κατερίνη.

Βαρικό

Η παραλία Βαρικού είναι μια ήσυχη γραφική ακτή μεγάλου μήκους, η οποία συνδυάζει βότσαλα και άμμο στις παρυφές του Ολύμπου. Η αμμουδιά και η ρηχή θάλασσα του Βαρικού αποτελούν πόλο έλξης των τουριστών. Βρίσκεται πολύ κοντά στον Όλυμπο και στο Αρχαίο Δίον, την ιερή πόλη των Μακεδόνων. Εδώ βρίσκεται και το λεγόμενο «Χωριό των Ψαράδων», μικρές κατοικίες ψαράδων και του αλιευτικού σωματείου Λιτοχώρου. Ξεχωριστά και οργανωμένα camping περιμένουν να φιλοξενήσουν τους λάτρεις της κατασκήνωσης

Γρίτσα

Η παραλία Γρίτσας είναι μια όμορφη ακτή, με αρμονικό συνδυασμό από βότσαλα, άμμο και καθάρια γαλανή θάλασσα. Η Γρίτσα βρίσκεται πολύ κοντά στο Λιτόχωρο και τον Όλυμπο, καθώς και στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο του Δίου. Δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη για αξέχαστες διακοπές στα πολυτελή ξενοδοχεία, τα κάμπινγκ και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια με θέα τη θάλασσα και τον Όλυμπο. Οι γραφικές ψαροταβέρνες με ολόφρεσκα ψάρια περιμένουν να σας φιλοξενήσουν μεσημέρι και βράδυ. Στο λιμάνι της Γρίτσας, μπορείτε να αγκυροβολήσετε τα μικρά σας σκάφη και να οργανώσετε τις ιστιοπλοϊκές περιηγήσεις σας. Απέχει 16 χλμ. από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω της εθνικής οδού Κατερίνης – Αθηνών (Κόμβος Λιτοχώρου).

Πλάκα Λιτοχώρου

Στην Πλάκα Λιτοχώρου, ο επισκέπτης θα συναντήσει εναλλαγή φυσικών γραφικών όρμων, με διάφανα καταγάλανα νερά, όπου η χρυσαφένια αμμουδιά  διακόπτεται από βράχια και βότσαλα. Βρίσκεται πολύ κοντά στον Όλυμπο και την έδρα του Δήμου Δίου-Ολύμπου, το Λιτόχωρο. Λειτουργεί μεγάλος αριθμός οργανωμένων camping και επιπλωμένων δωματίων και διαμερισμάτων καθώς και πολυτελών ξενοδοχείων. Ψαροταβέρνες με ολόφρεσκα ψάρια και εστιατόρια με ποικίλες γεύσεις, περιμένουν να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες μεσημέρι και βράδυ. Η περιοχή προσφέρεται για κάθε τύπο διακοπών, καθώς διαθέτει έντονη νυχτερινή διασκέδαση στα πολυάριθμα bar και club με ελληνική και ξένη μουσική. Απέχει 20 χλμ. από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω της εθνικής οδού Κατερίνης – Αθηνών (Κόμβος Λιτοχώρου) και του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λιτοχώρου.

 Λεπτοκαρυά

Η Λεπτοκαρυά, εκτείνεται σε μία ευθεία παράλληλη με τη θάλασσα, στους πρόποδες του Ολύμπου. Οργανωμένη και ασφαλής προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές αλλά και για κάθε τύπο επισκέπτη. Πανέμορφη αμμώδης παραλία με ψιλό βοτσαλάκι  και πλούσια βλάστηση, διαθέτει άριστη υποδομή με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ουζερί, ψητοπωλεία και άλλοι χώροι εστίασης, προσφέρουν μια ποικιλία γεύσεων σε κάθε επισκέπτη. Μπορείτε να επισκεφθείτε την περιοχή της Παλαιάς Λεπτοκαρυάς, στους πρόποδες του Ολύμπου, ελάχιστα μόνο χιλιόμετρα από την παραλία και να θαυμάσετε από κοντά τη φυσική ομορφιά του μυθικού βουνού, του Ολύμπου. Επίσης ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα Αρχαία Λείβηθρα, τόπος ταφής του μυθικού Ορφέα. Απέχει 25 χλμ. από την Κατερίνη και η πρόσβαση γίνεται μέσω της εθνικής οδού Κατερίνης – Αθηνών (Κόμβος Λεπτοκαρυάς) και του Σιδηροδρομικού Σταθμού Λεπτοκαρυάς.

Παραλία Σκοτίνας

Μια γραφική παραλία με χρυσή άμμο, με καταγάλανα νερά, πολύ καλά οργανωμένη που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου. Διαθέτει ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, camping,  εστιατόρια, ουζερί, μπαρ, καθώς και άλλα μέσα εστίασης που φροντίζουν για τη γευστική διατροφή των επισκεπτών. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιούνται φεστιβάλ, με μουσικές συναυλίες και χορευτικές παραστάσεις. Απέχει 32 χλμ. από την Κατερίνη, και η πρόσβαση γίνεται μέσω της εθνικής οδού Κατερίνης – Αθηνών (Κόμβος Λεπτοκαρυάς / Σκοτίνας).

Παραλία Παντελεήμονα

Η Παραλία Παντελεήμονα στους πρόποδες του Ολύμπου δίπλα από το κάστρο του Πλαταμώνα, ακτή σπάνιου φυσικού κάλλους, συνδυάζει με αρμονικό τρόπο βότσαλα και άμμο, κρυστάλλινα νερά και πλούσια βλάστηση. Οργανωμένο παραλιακό θέρετρο που προσφέρεται για οικογενειακές διακοπές αλλά και για κάθε τύπο επισκέπτη. Διαθέτει άριστη υποδομή σε  ξενοδοχεία όλων των κατηγοριών, μικρές οικονομικές πανσιόν δίπλα στη θάλασσα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, αλλά και πολλά αξιόλογα κάμπινγκ για όλες τις προτιμήσεις. Εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ουζερί, σνακ-μπαρ και άλλα μέσα εστίασης προσφέρουν μια ποικιλία γεύσεων για κάθε επισκέπτη. Καφέ-μπαρ, αναψυκτήρια, κλαμπ, ντίσκο φροντίζουν για την ψυχαγωγία και την αξέχαστη διαμονή σας στην περιοχή. Εκτός από τα θαλάσσια σπορ σας παρέχεται η δυνατότητα να απολαύσετε το αλεξίπτωτο πλαγιάς με αφετηρία τον Παλιό Παντελεήμονα και τερματισμό την παραλία. Απέχει 33 χιλ. από την Κατερίνη.

Πλαταμώνας

Παραλιακή κοσμοπολίτικη κωμόπολη ο Πλαταμώνας, διαθέτει θαυμάσια ακτή με θέα τον Όλυμπο και το θρυλικό Κάστρο του Πλαταμώνα. Συνδυάζει βότσαλα και άμμο, πλούσια βλάστηση και υπέροχα κρυστάλλινα νερά. Διαθέτει άριστη υποδομή με πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ψαροταβέρνες, ουζερί, ψητοπωλεία και άλλους χώρους εστίασης που προσφέρουν μια ποικιλία γεύσεων σε κάθε επισκέπτη. Διαθέτει λιμάνι για μικρά σκάφη.

Νέοι Πόροι

Οι Νέοι Πόροι είναι η νοτιότερη ακτή της Πιερίας, δίπλα στον παραδοσιακό οικισμό των Παλαιών Πόρων και τον απέραντο και γραφικό υδροβιότοπο. Διαθέτει με μια μεγάλη αμμώδη ακτή με κρυστάλλινα νερά και θέα τον Όλυμπο. Παραλία πάρα πολύ καλά οργανωμένη, ιδανική για οικογενειακές διακοπές. Ιδανική για θαλάσσια σπορ. Πολύ κοντά στην παραλία θα βρείτε ξενοδοχεία, ξενώνες, εστιατόρια, καφέ, ταβέρνες με καλό φαγητό.

Επιμελητήριο Πιερίας
28ης Οκτωβρίου 9, Κατερίνης, 60134
+ 30 23510 23211

espa-banner
Πολιτική Ασφάλειας / Όροι Χρήσης

Παρακαλώ περιμένετε να συνδεθείτε.