Σύνδεση
Satelite Map

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Τα βουνά και τα ποτάμια της Πιερίας είναι ιδανικός προορισμός για όποιον αγαπά να συνδυάζει τις διακοπές του με την άθληση στην φύση, ή να γνωρίζει τον τόπο μέσα από την προσωπική του προσπάθεια και σχέση με αυτόν. Η παρουσία μάλιστα των δυο μεγάλων βουνών της την κάνει κορυφαίο διεθνή προορισμό για τους λάτρεις της ορειβασίας & ορεινής πεζοπορίας.

Αναρριχητικά πεδία θα βρείτε και στον Όλυμπο και στα Πιέρια Όρη, καθώς επίσης και στις δύο τεχνητές αναρριχητικές πίστες στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου Λιτοχώρου.

Οσοι αγαπούν το αλεξίπτωτο πλαγιάς και τον αιωροπτερισμό, μπορούν να απογειωθούν δίπλα από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στον Παλιό Παντελεήμονα, σε έναν από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους διαδρόμους απογείωσης της Ευρώπης και να απολαύσουν την μοναδικότητα του τοπίου πάνω από τα βουνά των Θεών και των Μουσών και τις ατέλειωτες αμμώδεις ακτές του Αιγαίου.

Αν πάλι κάποιος προτιμά μια ήρεμη βόλτα πάνω στην ράχη ενός αλόγου, οι περίπατοι με άλογα, ατομικές ή ομαδικές, για εκπαίδευση ή άθληση, στα Πιέρια ή στον Όλυμπο, μπορεί να την ζήσει στους ιππικούς ομίλους και σε οργανωμένα αγροκτήματα της Πιερίας.

Στις εκβολές των ποταμών Αλιάκμονα και Πηνειού, με φουσκωτή βάρκα ή κανό που προσφέρουν ειδικευμένα γραφεία εκδρομών, ο επισκέπτης θα ζήσει την εμπειρία της προσωπικής επαφής με τη φύση. Με τη συνοδεία έμπειρων ανθρώπων θα γνωρίσει την πλούσια βλάστηση της περιοχής και την θαυμαστή ζωή που βρίσκει καταφύγιο σε αυτήν.

Επιμελητήριο Πιερίας
28ης Οκτωβρίου 9, Κατερίνης, 60134
+ 30 23510 23211

espa-banner
Πολιτική Ασφάλειας / Όροι Χρήσης

Παρακαλώ περιμένετε να συνδεθείτε.